Geschiedenis

Bedrijfsprofiel

Op de locatie aan de Hoofdstraat in Midwolde is al sinds 1933 een autobedrijf gevestigd. Begonnen door de familie Brouwers, later overgenomen door hun zoon, die het bedrijf in 1994 heeft verkocht aan de familie De Bruin.

Autobedrijf Nienhuis BV


In 1998 besloten de drie broers Jan, Harm en Ronald Nienhuis om het autobedrijf in Midwolde waar ze in hun jeugd naast gewoond hadden, over te nemen en er hun eigen invulling aan te geven. Omdat ze alle drie altijd al gek zijn geweest op auto's, en in het bijzonder op het merk Audi, was het niet moeilijk om te beslissen wat ze wilden: een autobedrijf gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van gebruikte Audi's.


Jan en Harm hielden zich bezig met de in- en verkoop van auto's en Ronald bestierde de werkplaats, en op die manier hebben ze in de jaren die volgden een naam opgebouwd in Noord-Nederland. Met de komst van internet werd de regio steeds groter, en nu komen klanten vanuit het hele land om bij Nienhuis hun Audi te kopen.

In- en verkoop van auto's


Voor de inkoop van geschikte auto's zijn goede contacten met handelaren, veilingen en leasemaatschappijen van groot belang. Het is zaak om continue de stroom van auto's in het land en ook in het buitenland in de gaten te houden en erbij zijn als er geschikte modellen tussen zitten. Dat is waar Harm Nienhuis zich voornamelijk mee bezig houdt; dat doet hij om de bedrijfsvoorraad up to date te houden en om specifieke opdrachten van klanten uit te voeren.


De verkoop is gericht op particulieren en bedrijven, maar ook gaan er veel auto's voor export weg naar het buitenland.

De Werkplaats


In de werkplaats lopen drie monteurs rond die volledig toegespitst zijn op het onderhoud en de reparatie van Audi's, die opleidingen en cursussen bij de Audi-importeur volgen om bij te blijven met de nieuwste Audi modellen. Dat betekent niet, dat er geen andere merken in de werkplaats kunnen worden onderhouden, want dat is ook geen enkel probleem. Ook APK-keuringen kunnen in de werkplaats worden uitgevoerd door APK-keurmeester Peter Huizinga.

KVK: 02082024